Pudinkové bonbony

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůPuding vánoční
    • 60mililitrůSherry brandy
    • 30mililitrůSirup javorový
    • 125gramůČokoláda hořká
  • Zdobení
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 60gramůBrusinky sušené
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme potravinovou fólií.
  • 2
    Hořkou čokoládu nalámeme na kostičky, vložíme do nerezové misky a ve vodní lázni ji rozpustíme.
  • 3
    Vánoční pudink rozdrobíme na kousky, zalijeme sherry, javorovým sirupem a vše důkladně utřeme. Do mísy přidáme rozpuštěnou čokoládu a pokračujeme v tření, dokud nevznikne celistvé těsto.
  • 4
    Z takto připraveného těsta tvoříme kuličky a pokládáme je na připravený tác.
  • 5
    Bílou čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Poté za pomoci lžičky poléváme bílou čokoládou pudinkové bonbony a zdobíme je sušenou brusinkou.
  • 6
    Hotové bonbony uložíme na 60 minut do chladničky a potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.