Pudinkový dezert s jahodami

20 min.
Česká republika

Ingredience

      • 500mililitrůMléko polotučné
      • 3lžíceCukr krupice
      • 200gramůJahody zahradní
      • 4lžíceCukr moučka
      • 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
      • 200mililitrůSmetana ke šlehání 33%
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    246 kcal
    Bílkoviny
    9 g
    Tuky
    5 g
    Sacharidy
    42 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    27 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
    • 2
      Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
    • 3
      Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.