Pudinkový dezert s jahodami
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceCukr krupice
- 200gramůJahody zahradní
- 4lžíceCukr moučka
- 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 200mililitrůSmetana ke šlehání 33%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
- 2Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
- 3Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.