Pudinkový dezert s pomerančem
35 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 120gramůPiškoty dětské
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceRum
- 250mililitrůVoda pitná
- 4lžičkyKáva mletá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody vsypeme kávu a chvilku povaříme. Poté necháme kávu vychladnout, scedíme ji a přilijeme rum.
- 2Do vroucího mléka zavaříme pudink, který jsme rozšlehali v hrnku mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, které jsme z dávky odlili. Za stálého míchání vaříme pudink do zhoustnutí.
- 3Do mísy, kterou jsme vypláchli vodou, naskládáme část piškotů, zakapeme je kávou, přelijeme částí pudinku. Toto vrstvení opakujeme až do vyčerpání surovin. Dbáme, aby poslední vrstvou byly piškoty zakapané kávou. Mísu pod fólií necháme do druhého dne v chladničce.
- 4Dezert vyklopíme na servírovací talíř, šlehačku ušlehanou se ztužovačem navršíme na vršek dezertu a kolem základny.
- 5Pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.