Pudinkový pohár s broskvemi

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do něhož jsme zašlehali umělé sladidlo. Do hotového krému „zabalíme“ sníh z bílků a krém dáme pod fólií vychladit do chladničky. Poté v miskách vrstvíme pokrájené broskve z dia kompotu a krém. Poslední vrstvu krému zdobíme hrubě strouhanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 13. 5. 2016
Pudinkový pohár s broskvemi
Moc dobré poháry, podobné dělávám častěji. Ovoce se dá použít jakékoliv, ale moc kompotů v dia verzi není. Občas jsem si je zavařovala sama. Může se přidat i několik dia celozrnných piškotů a ve sklenici vrstvit a místo kompotu použít čerstvé ovoce, např. jahody nebo banán. Nedávám ale sníh, nerada používám tepelně neopracovaná vajíčka a obzvlášť do různých sladkých krémů. Pudink se nemusí po uvaření míchat, ale je třeba ihned kastrůlek těsně překrýt fólií a takto nechat vychladnout. Místo tekutého sladidla se dá použít i nějaké v prášku. Poslední dobou ráda používám stévii. Jinak místo ořechů se dají použít i např. sekané nesolené arašídy. Palec nahoru, vyzkoušejte. 🙂