Pumprnikl
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůPovidla švestková
- 1hrstOřechy vlašské
- Na potření
- Těsto
- 2lžíceMed včelí
- 5lžicMléko plnotučné
- 1lžíceRum
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKoření perníkové
- 1lžíceKakao - prášek
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, cukru, rozehřátého medu, mléka, vejce, rumu, kakaa a koření vypracujeme těsto. Zpočátku bude sypké, potom se suroviny spojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladu.
- 2Odpočinuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme pruh široký 8 cm. Doprostřed pruhu dáme povidla a na povidla rozložíme poloviny ořechů. Těsto přehneme mírně přes sebe a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.
- 4Upečené roládky krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.