Punč s čajem
15 min.
Ingredience
- 600mililitrůČaj černý
- 50gramůCitronová kůra
- 50gramůPomerančová kůra
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 150mililitrůVoda pitná
- 80gramůCukr krupice
- 360mililitrůKoňak Armaňak
- 18gramůCitrony
- 25gramůPomeranče
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V konvičce připravíme kvalitní černý čaj, dáme zatím stranou.
- 2Pomerančovou a citronovou kůru nakrájíme nadrobno, vsypeme do misky, zalijeme troškou horké vody, přisypeme cukr a necháme odležet.
- 3Do kovové misky nalijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme dvě lžíce cukru, přilijeme koňak, dáme nad oheň a pomalu zahříváme. Když je tekutina horká, odstavíme z ohně, přilijeme výluh z kůry, nalijeme do sklenic na punč a dolijeme čajem.
- 4Ozdobíme plátkem citronu, nebo osminkou pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.