Punč s čajem

15 min.
Francie

Ingredience

    • 600mililitrůČaj černý
    • 50gramůCitronová kůra
    • 50gramůPomerančová kůra
    • 100mililitrůCitronová šťáva
    • 100mililitrůPomerančová šťáva
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 80gramůCukr krupice
    • 360mililitrůKoňak Armaňak
    • 18gramůCitrony
    • 25gramůPomeranče
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V konvičce připravíme kvalitní černý čaj, dáme zatím stranou.
  • 2
    Pomerančovou a citronovou kůru nakrájíme nadrobno, vsypeme do misky, zalijeme troškou horké vody, přisypeme cukr a necháme odležet.
  • 3
    Do kovové misky nalijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme dvě lžíce cukru, přilijeme koňak, dáme nad oheň a pomalu zahříváme. Když je tekutina horká, odstavíme z ohně, přilijeme výluh z kůry, nalijeme do sklenic na punč a dolijeme čajem.
  • 4
    Ozdobíme plátkem citronu, nebo osminkou pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.