Punč z černého piva
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 0,6litrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
69 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, hrnec postavíme na sporák, za stálého míchání šleháme vejce s cukrem, přiléváme pivo. Když se nápoj blíží k bodu varu, hrnec ihned stáhneme z ohně, povrch posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, zamícháme.
- 2Horký nápoj naléváme do vhodných sklenek, anebo hrníčků, které mají ucho, horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.