Punč z růžového vína s jahodami
15 min.
Ingredience
- 50gramůJahody zahradní
- 1kusMango
- 1kusNektarinka
- 50gramůMaliny
- 750mililitrůVíno růžové
- 2lžíceMed akátový
- 150mililitrůKoňak Godet Peardise
- 3lžíceMáta
- 700mililitrůMinerální voda perlivá
- 10lžicLedová tříšť
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Zahradní jahody omyjeme, odstraníme z nich zelené okvětní lístky a pokrájíme je na čtvrtky. Omyté a oloupané mango a nektarinku rozkrojíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kostky ve velikosti jahod. Omyté maliny necháme chvilku okapat.
- 2Do velké mísy nalijeme dobře vychlazené růžové víno. Přidáme k němu akátový med a brandy. Do vína vložíme všechno ovoce a omyté lístky svěží máty. Takto připravený punč necháme 10 minut "odpočinout".
- 3Před podáváním do punče nalijeme studenou perlivou vodu. Do vysokých sklenic nalijeme punč i s ovocem, přidáme kostku ledu nebo lžíci ledové tříště a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.