Punčák

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
201 g
Vláknina
2 g
Cukr
159 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech a formu o velikosti 17 cm x 22 cm vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Vodu s cukrem vaříme alespoň 7 minut, aby rozvar zhoustl, přidáme rum. Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme potravinářským barvivem načerveno a nažluto.
  • 3
    První těsto – bílky vyšleháme do pevné pěny, poté došleháme cukr, lehce vmícháme rozšlehané žloutky, mouku a horkou vodu. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a pečeme dozlatova. Totéž těsto uděláme i do formy (vychladlé těsto potřeme marmeládou.
  • 4
    Upečený plát rozkrojíme na polovinu a jeden plát nakrájíme na čtverce, které střídavě namáčíme v rozvarech. Klademe střídavě do formy na těsto namazané marmeládou. Přiklopíme druhou polovinou plátu a zatížíme do druhého dne.
  • 5
    Poté vrchní plát potřeme marmeládou a přelijeme rumovou polevou.
  • 6
    Polevu připravíme tak, že do mísy prosejeme cukr a třeme do zhoustnutí s horkou vodou a rumem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.