Punčák
55 min.
Ingredience
- Na polevu
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceRum
- 250gramůCukr moučkový
- Na řezy
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 170gramůMouka polohrubá
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceMarmeláda višňová
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na rozvar
- 3mililitryVoda pitná
- 350gramůCukr krupice
- 2mililitryRum
- 5gramůPotravinářská barva
- Na těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 170gramůMouka polohrubá
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceMarmeláda višňová
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
201 g
Vláknina
2 g
Cukr
159 g
Postup přípravy
- 1Plech a formu o velikosti 17 cm x 22 cm vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Vodu s cukrem vaříme alespoň 7 minut, aby rozvar zhoustl, přidáme rum. Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme potravinářským barvivem načerveno a nažluto.
- 3První těsto – bílky vyšleháme do pevné pěny, poté došleháme cukr, lehce vmícháme rozšlehané žloutky, mouku a horkou vodu. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a pečeme dozlatova. Totéž těsto uděláme i do formy (vychladlé těsto potřeme marmeládou.
- 4Upečený plát rozkrojíme na polovinu a jeden plát nakrájíme na čtverce, které střídavě namáčíme v rozvarech. Klademe střídavě do formy na těsto namazané marmeládou. Přiklopíme druhou polovinou plátu a zatížíme do druhého dne.
- 5Poté vrchní plát potřeme marmeládou a přelijeme rumovou polevou.
- 6Polevu připravíme tak, že do mísy prosejeme cukr a třeme do zhoustnutí s horkou vodou a rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.