Punčové kobližky s ořechovou nádivkou
70 min.
Ingredience
- 140gramůCukr vanilka
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePunč
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůKompot třešňový
- 10gramůPistácie
- 200gramůMarmeláda malinová
- Nádivka
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžíceMalinová šťáva
- 1lžíceRum
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžícePunč
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
- 3Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
- 4Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
- 5Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.