Punčové kobližky s ořechovou nádivkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
  • 3
    Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
  • 4
    Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
  • 5
    Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.