Punčový dort s bílou čokoládou
115 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 9kusůVejce slepičí
- 8lžicPomerančová šťáva
- 65gramůCukr krupice
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- Marcipánová náplň
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžičkaLikér pomerančový
- 200gramůDžem pomerančový
- Punč
- 8lžicPomerančová šťáva
- 1lžíceLimetková šťáva
- 5lžicVoda pitná
- 65gramůCukr krupice
- 6centilitrůVíno bílé
- 6centilitrůRum
- Zdobení
- 100gramůČokoláda bílá
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout. V misce smícháme vejce s pomerančovou šťávou a postavíme do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, šleháme do pěny, přimícháme mouku.
- 2Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
- 3V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, vodu, cukr, bílé víno, rum, promícháme a necháme vychladnout.
- 4V míse smícháme marcipánovou hmotu s moučkovým cukrem, pomerančovým likérem a vyválíme dvě kruhové placky o velikosti dortové formy.
- 5Dortový korpus podélně rozkrojíme na 3 díly. Na jeden díl položíme plát marcipánové hmoty, namažeme punčem, pomerančovým džemem, přiklopíme druhým dílem korupusu, opět na něj položíme plát marcipánové hmoty a pomažeme punčem, pomerančovým džemem a nakonec zakryjeme posledním dílem korpusu, který také pomažeme punčem i pomerančovým džemem.
- 6Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, necháme vychadnout. Bílek ušleháme do tuha s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou, vše promícháme a přelijeme povrch dortu. Počkáme, až poleva ztuhne a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.