Punčový dort s bílou čokoládou

115 min.
Evropa

Ingredience

  • Marcipánová náplň
    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 150gramůCukr moučkový
    • 1lžičkaLikér pomerančový
    • 200gramůDžem pomerančový
  • Punč
    • 8lžicPomerančová šťáva
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 5lžicVoda pitná
    • 65gramůCukr krupice
    • 6centilitrůVíno bílé
    • 6centilitrůRum
  • Zdobení
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout. V misce smícháme vejce s pomerančovou šťávou a postavíme do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, šleháme do pěny, přimícháme mouku.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
  • 3
    V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, vodu, cukr, bílé víno, rum, promícháme a necháme vychladnout.
  • 4
    V míse smícháme marcipánovou hmotu s moučkovým cukrem, pomerančovým likérem a vyválíme dvě kruhové placky o velikosti dortové formy.
  • 5
    Dortový korpus podélně rozkrojíme na 3 díly. Na jeden díl položíme plát marcipánové hmoty, namažeme punčem, pomerančovým džemem, přiklopíme druhým dílem korupusu, opět na něj položíme plát marcipánové hmoty a pomažeme punčem, pomerančovým džemem a nakonec zakryjeme posledním dílem korpusu, který také pomažeme punčem i pomerančovým džemem.
  • 6
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, necháme vychadnout. Bílek ušleháme do tuha s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou, vše promícháme a přelijeme povrch dortu. Počkáme, až poleva ztuhne a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.