Pusinkovo - malinová zmrzlina

30 min.

Ingredience

    • 500gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 300gramůMaliny
    • 500gramůZakysaná smetana
    • 100gramůSněhové pečivo
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny svaříme se 100 ml vody, dle chuti přisladíme, prolisujeme přes cedník a necháme vychladnout.
  • 2
    Hotový vanilkový pudink smícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Dáme do mrazáku, po hodině promícháme, po další znovu.
  • 3
    Formu na biskubský chlebíček vyložíme mikroténem, nalijeme třetinu směsi, posypeme polovinou nadrcených pusinek a polovinou malin.
  • 4
    Přikryjeme další třetinou krému, zbytkem pusinek a malin, navrch dáme zbytek směsi. Vrátíme do mrazáku a necháme zmrazit, nejlépe přes noc.
  • 5
    Před podáváním vyndáme dezert zhruba na 45 minut z mrazáku, aby povolil. Vyklopíme, stáhneme mikrotén a nakrájíme na plátky. Můžeme ozdobit čerstvými malinami nebo teplými s cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.