Pusinkovo - malinová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 500gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 300gramůMaliny
- 500gramůZakysaná smetana
- 100gramůSněhové pečivo
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Maliny svaříme se 100 ml vody, dle chuti přisladíme, prolisujeme přes cedník a necháme vychladnout.
- 2Hotový vanilkový pudink smícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Dáme do mrazáku, po hodině promícháme, po další znovu.
- 3Formu na biskubský chlebíček vyložíme mikroténem, nalijeme třetinu směsi, posypeme polovinou nadrcených pusinek a polovinou malin.
- 4Přikryjeme další třetinou krému, zbytkem pusinek a malin, navrch dáme zbytek směsi. Vrátíme do mrazáku a necháme zmrazit, nejlépe přes noc.
- 5Před podáváním vyndáme dezert zhruba na 45 minut z mrazáku, aby povolil. Vyklopíme, stáhneme mikrotén a nakrájíme na plátky. Můžeme ozdobit čerstvými malinami nebo teplými s cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.