Pusinkový dort s ananasem
85 min.
Ingredience
- Ozdoba
- 375mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůZázvor nakládaný
- 400gramůAnanas
- 1lžičkaTuk
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 10mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Troubu nastavíme na 160 °C. Na papíru na pečení si vyznačíme kruh o průměru 23 cm, papír otočíme a dáme na plech. Pečeme na pomaštěném papíru nebo na vymazaném plechu. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, pak smícháme kukuřičnou moučku a ocet a zašleháme ji do sněhu z bílků.
- 2Směs rozetřeme na papír s vyznačeným kruhem tak, aby byly okraje vyšší než střed. Dáme do trouby a ihned zmírníme teplotu na 150 °C.
- 3Pečeme 1 hodinu, až je pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme plát ještě hodinu uvnitř dosušit.
- 4Sloupneme papír a plát přeneseme na tác. Necháme vychladnout.
- 5Před podáváním ušleháme i šlehačku dohusta a zašleháme do ní polovinu zázvorových nudliček. Směsí pokryjeme střed plátu. Ozdobíme kroužky ananasu a druhou polovinou zázvorových nudliček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.