Pusinkový dort s lesními jahodami
90 min.
Ingredience
- 800gramůJahody lesní
- 2lžíceČokoláda 70% kakao
- Na vytření plechu
- Pusinkový korpus
- 260gramůCukr krupice
- 200gramůMandle loupané
- 1gramMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- Šlehačka
- 1litrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžičkyCukr vanilka
- 130gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
84 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
639 mg
Cukr
80 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si předehřejeme troubu na 120°C. Plech vytřeme nejdříve olejem, pak ho vyložíme vyložíme pečícím papírem, který potřeme rozpuštěným máslem. Oloupané mandle najemno rozmixujeme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Z bílků se 130g cukru vyšleháme tuhý sníh, ke kterému nasypeme moučku z manlí, dalších 130g cukru, promícháme a do vzniklé směsi postupně zamícháme rozpuštěné vlahé máslo a nakonec prosátou hladkou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech, mělo by být 1cm vysoké. Budeme ho péct přibližně 50 minut. Když je těsto dorůžova upečené, položíme na něj pečící papír s mřížkou a korpus opatrně vyklopíme. Po vychladnutí rozkrojíme na 3 stejné díly.
- 2Mezi dobou pečení korpusu omyjeme lesní jahody a na čisté utěrce je necháme osušit. Vychlazenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku, ke konci šlehání přidáme vanilkový cukr.
- 3Na servírovací tác nebo větší mísu položíme 1 plát upečeného korpusu. Potřeme ho 1/3 šlehačky, ozdobíme 1/3 jahod, přiklopíme druhým plátem korpusu a postup opakujeme. Třetí - poslední korpus též potřeme posledním dílem šlehačky, posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme zbylými jahodami.
- 4Přeji dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.