Pusinkový dort s mangem
105 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- Náplň
- 1kusMango
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůJahody zahradní
- Ozdoba
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůJahody zahradní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
933 mg
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý.
- 2Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení.
- 3Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru.
- 4Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír.
- 5Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem.
- 6Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.