Pusinkový dort s mangem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
933 mg
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý.
  • 2
    Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení.
  • 3
    Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru.
  • 4
    Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír.
  • 5
    Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem.
  • 6
    Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.