Pusinky z bílkového sněhu

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
80 g
Cukr
79 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky dáme do misky a šleháme je nejprve samostatně. Jakmile se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha.
  • 2
    Misku se sněhem postavíme nad páru a vmícháme moučkový cukr. Bílkovou směs pak šleháme tak dlouho, dokud není lesklá.
  • 3
    Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou uděláme pusinky cca 2 cm veliké, ale mohou být i mnohem větší či menší (můžeme použít i jiné zdobící sáčky např. s plastovou násadou).
  • 4
    Pusinky pečeme při 100 stupních C přibližně jednu hodinu. Pusinky jsou krásně bílé – v troubě nerůžoví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.