Pusinky z bílkového sněhu
90 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
80 g
Cukr
79 g
Vápník
4 mg
Postup přípravy
- 1Bílky dáme do misky a šleháme je nejprve samostatně. Jakmile se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha.
- 2Misku se sněhem postavíme nad páru a vmícháme moučkový cukr. Bílkovou směs pak šleháme tak dlouho, dokud není lesklá.
- 3Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou uděláme pusinky cca 2 cm veliké, ale mohou být i mnohem větší či menší (můžeme použít i jiné zdobící sáčky např. s plastovou násadou).
- 4Pusinky pečeme při 100 stupních C přibližně jednu hodinu. Pusinky jsou krásně bílé – v troubě nerůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.