Pusinky ze třtinového cukru
80 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr třtinový
- 50gramůČokoláda hořká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
350 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháváme třtinový cukr.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem naneseme lžičkou kopečky sněhu, vložíme do trouby vyhřáté na 130 stupňů Celsia a pečeme asi 1 hodinu. Pusinky mají být na povrchu křehké a uvnitř vláčné.
- 3Po vychladnutí spojíme vždy dvě pusinky ušlehanou smetanou a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Dietní to asi moc nebude, ale může to být dobré.