Pyré z angreštu a rybízu
10 min.
Ingredience
- 500gramůAngrešt
- 100gramůRybíz černý
- 200gramůJogurt bílý smetanový
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůDžem jahodový
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Angrešty a černý rybíz dobře očistíme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Do pyré zašleháme smetanový bílý jogurt, 0,5 dl smetany, jahodový džem, 2 lžíce práškového cukru a směs dáme vychladit. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 2Vychlazené pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.