Pyré z vypečených rajčat
35 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceTymián
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné velké stroužky česneku posekáme nadrobno. Čerstvý tymián a čerstvou majoránku opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a posekáme nadrobno.
- 2Omytá, osušená, dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na kostky nebo osminky (podle velikosti rajčat).
- 3V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání orestujeme (asi 2 minuty) dorůžova česnek. Přidáme pokrájená rajčata, bylinky, promícháme a při střední teplotě rajčata rozpečeme. Občas směs promícháme. Pečeme je tak dlouho, až vzniklé pyré zesládne. Dáváme pozor, aby se rajčata nepřipekla. Jakmile se rajčata začnou přichytávat ke dnu pánve, přilijeme nepatrně vodu (2-3 lžíce), promícháme a plotnu vypneme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.