Pyré ze šípků s hruškami
40 min.
Ingredience
- 800gramůHrušky
- 600gramůŠípkové pyré
- 400gramůCukr krupice
- 2centilitryHruškovice
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
52Postup přípravy
- 1Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a stopek a nakrájíme na čtvrtky. Dužinu nakrájenou na větší kousky dusíme v hrnci s vodou, přikryté pokličkou, na slabém plameni asi 15 minut. Hrušky musí změknout; použijeme-li málo zralé hrušky, doba vaření se prodlouží a budeme muset přilít trochu vody.
- 2Uvařené hrušky rozmixujeme, přidáme neslazené šípkové pyré a cukr, za neustálého míchání přivádíme k varu a 2 minuty povaříme. Přilijeme hruškovici a plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.
- 3Abychom nezničili vitamín C, smícháme hruškové a šípkové pyré, cukr a hruškovici, plníme do sklenic na zavařování 2 cm pod okraj, naskládáme do velkého hrnce s drátěnou mřížkou nebo utěrkou, naplníme horkou vodou těsně pod okraj nejvyšší sklenice, pomalu přivedeme k varu, snížíme teplotu na 75 °C a od této doby vaříme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.