Pyré ze šípků s hruškami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůHrušky
    • 600gramůŠípkové pyré
    • 400gramůCukr krupice
    • 2centilitryHruškovice
    • 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
52

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
44 kcal
Sacharidy
11 g
Vláknina
958 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a stopek a nakrájíme na čtvrtky. Dužinu nakrájenou na větší kousky dusíme v hrnci s vodou, přikryté pokličkou, na slabém plameni asi 15 minut. Hrušky musí změknout; použijeme-li málo zralé hrušky, doba vaření se prodlouží a budeme muset přilít trochu vody.
  • 2
    Uvařené hrušky rozmixujeme, přidáme neslazené šípkové pyré a cukr, za neustálého míchání přivádíme k varu a 2 minuty povaříme. Přilijeme hruškovici a plníme do sklenic se šroubovacími uzávěry.
  • 3
    Abychom nezničili vitamín C, smícháme hruškové a šípkové pyré, cukr a hruškovici, plníme do sklenic na zavařování 2 cm pod okraj, naskládáme do velkého hrnce s drátěnou mřížkou nebo utěrkou, naplníme horkou vodou těsně pod okraj nejvyšší sklenice, pomalu přivedeme k varu, snížíme teplotu na 75 °C a od této doby vaříme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.