Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem
65 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůGouda
- 250mililitrůSmetana
- 1lžíceHořčice
- 300gramůKuřecí prsa
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
345 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
- 2Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
- 3Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
- 4Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
- 5Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.
- 6Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.
- 7Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.
- 8Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří.
- 9Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr.
- 10Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání.
- 11Pečeme 30 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.