Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
345 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
  • 2
    Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
  • 3
    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
  • 4
    Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
  • 5
    Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.
  • 6
    Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.
  • 7
    Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.
  • 8
    Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří.
  • 9
    Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr.
  • 10
    Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání.
  • 11
    Pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.