Quindão

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
13 g
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhaný kokos zalijeme kokosovým mlékem. Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu, do které vmícháme strouhaný kokos s kokosovým mlékem. Směs nalijeme do kónických varných formiček, dáme do vodní lázně a vložíme do trouby předehřáté na 90 °C. Při této teplotě pečeme quindão dvacet minut.
  • 2
    Mezitím připravíme mangovou omáčku. Čerstvé mango pokrájíme na kostky, zalijeme mangovým džusem, dohladka rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník.
  • 3
    Upečené quindão necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
  • 4
    Dezert servírujeme přelitý mangovou omáčkou a s čerstvými malinami ozdobenými mátovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.