Quindão
50 min.
Ingredience
- 200gramůKokos čerstvý
- 400gramůKokosové mléko
- 600gramůVaječný žloutek slepičí
- 800gramůCukr krupice
- 350gramůMango
- 200gramůDžus mangový
- 350gramůMaliny
- 10gramůMáta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
13 g
Cukr
89 g
Postup přípravy
- 1Strouhaný kokos zalijeme kokosovým mlékem. Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu, do které vmícháme strouhaný kokos s kokosovým mlékem. Směs nalijeme do kónických varných formiček, dáme do vodní lázně a vložíme do trouby předehřáté na 90 °C. Při této teplotě pečeme quindão dvacet minut.
- 2Mezitím připravíme mangovou omáčku. Čerstvé mango pokrájíme na kostky, zalijeme mangovým džusem, dohladka rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník.
- 3Upečené quindão necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
- 4Dezert servírujeme přelitý mangovou omáčkou a s čerstvými malinami ozdobenými mátovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.