Račí máslo

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1853 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
170 g
Sacharidy
1 g
Vápník
42 g
Železo
224 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři.
  • 2
    Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1 hodinu. Uvařenou směs necháme vychladnout.
  • 3
    Když vrstva másla na povrchu studené směsi ztuhne, sebereme ji a opatrně rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni). Nakonec směs procedíme hustým sítem.
  • 4
    Máslo má mít světlou, žlutočervenou barvu. Můžeme je použít hned nebo uchovat v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.