Račí máslo
70 min.
Ingredience
- 500gramůRak říční
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1853 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
170 g
Sacharidy
1 g
Vápník
42 g
Železo
224 mg
Postup přípravy
- 1Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři.
- 2Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1 hodinu. Uvařenou směs necháme vychladnout.
- 3Když vrstva másla na povrchu studené směsi ztuhne, sebereme ji a opatrně rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni). Nakonec směs procedíme hustým sítem.
- 4Máslo má mít světlou, žlutočervenou barvu. Můžeme je použít hned nebo uchovat v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.