Ragú s ústřicemi
40 min.
Ingredience
- 1500gramůÚstřice
- 50gramůŠalotka
- 30mililitrůDolin - Vermouth
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
340 mg
Cukr
521 mg
Postup přípravy
- 1Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut, vodu z ústřic a vše provaříme, přidáme maso z ústřic a velmi krátce pošírujeme, vyjmeme a rozdělíme do lastur. Vývar procedíme hustým sítem do misky, vmícháme do něj žloutek, smetanu, ochutíme cayenským pepřem. Ústřice přelijeme touto omáčkou a zapečeme asi 5 minut na nejvyšším roštu v troubě předehřáté na 250 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.