Ragú z ryby se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 800gramůOkouník mořský
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyCibulka jarní
- 400mililitrůKokosové mléko
- 4lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr palmový
- 2lžíceKari pasta červená
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
22 g
Cukr
695 mg
Postup přípravy
- 1Maso z okouníka mořského omyjeme pod proudem studené vody, odložíme a necháme rybu okapat. Nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru.
- 2Omyjeme papriku, rozkrojíme na polovinu, zbavíme ji semínek, odstraníme bílé žebroví a nakrájíme ji na proužky široké asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a společně s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Nůžkami nastříháme limetkové lístky na proužky.
- 3Připravíme wok, zahřejeme olej a vložíme na něj kari pastu. Pastu přelijeme kokosovým mlékem a přilijeme ještě rybí omáčku. Přidáme ještě pokrájenou papriku a jarní cibulky. Počkáme, až směs začne vřít a vložíme nakrájené rybí kostky. Ztlumíme plamen.
- 4Čtyři minuty povaříme a nakonec posypeme nasekanými limetkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.