Rajčata plněná zázvorovým zelím

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a horní část odkrojíme jako víčko. Dužinu vydlabeme. Zelí rozpůlíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na jemné nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na lupínky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm zelí, mletý zázvor, omáčku hoi-sin a rybí omáčku. Opékáme dokud zelí nezměkne. Poté směsí naplníme rajčata.
  • 3
    Vložíme je po třech do bambusového košíčku a posypeme lupínky zázvoru.
  • 4
    Ve woku přivedeme k varu trochu vody, bambusové košíčky usadíme na sebe, zakryjeme a vaříme v páře 20min. Po 10minutách vyměníme horní košíček za spodní.
  • 5
    Hotová rajčata pokapeme koriandrovým olejem, posypeme najemno nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.