Rajčata plněná zázvorovým zelím
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 12kusůRajčata
- 100gramůZázvor celý
- 1lžičkaOlej koriandrový
- 2lžíceZázvor mletý
- 0,5kusKoriandr čerstvý
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a horní část odkrojíme jako víčko. Dužinu vydlabeme. Zelí rozpůlíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na jemné nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na lupínky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm zelí, mletý zázvor, omáčku hoi-sin a rybí omáčku. Opékáme dokud zelí nezměkne. Poté směsí naplníme rajčata.
- 3Vložíme je po třech do bambusového košíčku a posypeme lupínky zázvoru.
- 4Ve woku přivedeme k varu trochu vody, bambusové košíčky usadíme na sebe, zakryjeme a vaříme v páře 20min. Po 10minutách vyměníme horní košíček za spodní.
- 5Hotová rajčata pokapeme koriandrovým olejem, posypeme najemno nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.