Rajčata sušená v troubě

160 min.
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
67 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme z nich semena. Semena již nepoužijeme. Pokud jsou rajčata hodně velká, můžeme čtvrtky ještě rozpůlit.
  • 2
    Pečící plech vysypeme mořskou solí a slupkou dolů na ni rozložíme připravená rajčata. Sušíme je v předehřáté troubě na 120 °C zhruba 2,5 hodiny, dokud nezačnou okraje hnědnout. Dužnina rajčat musí být vysušená, ale zároveň vláčná. Délka sušení je různá, podle velikosti rajčat. Zhruba po 1,5 hodině sušení je každých 30 minut kontrolujeme.
  • 3
    Vysušená rajčata vložíme na mísu a necháme zcela vychladnout. Poté je vložíme do sklenice o objemu 250 ml, zalijeme olivovým olejem aby byla ponořená a sklenici důkladně uzavřeme. Takto je v lednici můžeme skladovat až 2 týdny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.