Rajčatová omáčka s perníkem

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme je jadérek, nakrájíme na kostičky. Perník nastrouháme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme cukr, bobkový list a smažíme, dokud mouka s cukrem nezhnědne. Přidáme rajčata, přisypeme perník, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem a dusíme, až se rajčata úplně rozvaří. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.