Rajčatová omáčka s perníkem
70 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 100gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2gramyBobkový list
- 25gramůCukr krupice
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůOcet vinný
- 50gramůPerník
- 40gramůOlej slunečnicový
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme je jadérek, nakrájíme na kostičky. Perník nastrouháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme cukr, bobkový list a smažíme, dokud mouka s cukrem nezhnědne. Přidáme rajčata, přisypeme perník, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem a dusíme, až se rajčata úplně rozvaří. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.