Rajčatová sladká marmeláda
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyRajčata
- 2lžičkyKyselina citrónová
- 60mililitrůRum
- 30gramůGelfix Extra
- 40gramůCukr vanilka
- 1,5kilogramyCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
4 g
Cukr
155 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou, potom studenou a sloupneme je. Nakrájená rajčata vložíme do mixéru, rozmixujeme a potom propasírujeme přes síto. Šťávu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a vaříme 25-30 minut. Následovně přisypeme vanilkový cukr, Gelfix, citrónovou kyselinu. Nakonec vlijeme rum a za občasného promíchání vaříme do rozpuštění kyseliny.
- 2Nakonec přidáme citrónovou šťávu, podle chuti rum a odstavíme ze sporáku. Ještě horkou marmeládu naléváme do čistých sklenic, ihned zavíčkujeme a obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout.
- 3Uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.