Rajčatová sladká marmeláda

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyRajčata
    • 2lžičkyKyselina citrónová
    • 60mililitrůRum
    • 30gramůGelfix Extra
    • 40gramůCukr vanilka
    • 1,5kilogramyCukr krupice
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
4 g
Cukr
155 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, potom studenou a sloupneme je. Nakrájená rajčata vložíme do mixéru, rozmixujeme a potom propasírujeme přes síto. Šťávu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a vaříme 25-30 minut. Následovně přisypeme vanilkový cukr, Gelfix, citrónovou kyselinu. Nakonec vlijeme rum a za občasného promíchání vaříme do rozpuštění kyseliny.
  • 2
    Nakonec přidáme citrónovou šťávu, podle chuti rum a odstavíme ze sporáku. Ještě horkou marmeládu naléváme do čistých sklenic, ihned zavíčkujeme a obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout.
  • 3
    Uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.