Rajčatové pyré s květákem a karotkou
31 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaOlej dýňový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 130gramůMrkev kořen
- 100gramůKvěták
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oškrabeme a omyjeme mrkev, omytý květák rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu dáme do rendlíku, zalijeme ji horkou vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu mrkev s květákem dusíme 10 minut doměkka.
- 2Omytá zralá rajčata ponoříme na 30 sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme lžičkou semínka. Rajčatovou dužinu pokrájíme na malé kousky.
- 3V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, rajčata na něm krátce, asi 1 minutu orestujeme, pak k nim přidáme omytou snítku bazalky a kopru. Pánev zakryjeme a rajčata za občasného promíchání dusíme doměkka (přibližně 8 minut), až z nich bude téměř kaše. Pak k rajčatům přimícháme nastrouhaný sýr, až se roztaví, poté přidáme mrkev s květákem i s bylinkami, promícháme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, které podáváme mírně teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.