Rajská polévka s bulgurem
31 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 100gramůBulgur
- 2lžičkyMáta
- 2kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 2krajíceChléb Pita
- 1lžíceOlej olivový
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Smažíme na oleji asi 2 minuty, přidáme bulgur a dobře promícháme.
- 2Přilijeme vývar a sušenou mátu. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut, mírným varem.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme do polévky. Hrnec zakryjeme a vaříme 5 minut, při mírném plameni.
- 4Opečeme placky pita chleba a každou rozkrojíme na 6 trojúhelníků. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné proužky.
- 5Polévku nalijeme do talířů a posypeme cibulkou. Ihned podáváme s pita chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.