Rakouský čokoládový dort
65 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůČokoláda hořká
- 175gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 30gramůMouka polohrubá
- 60gramůPoleva čokoládová
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.
- 2V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.
- 4Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.
- 5Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.