Rakouský čokoládový dort

65 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.
  • 2
    V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.
  • 4
    Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.
  • 5
    Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.