Řecká baklava
180 min.
Ingredience
- Ořechává náplň
- 500gramůOřechy vlašské
- 300gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSkořice mletá
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 700gramůListové těsto
- Sirup
- 800gramůCukr krupice
- 4decilitryVoda pitná
- 30gramůSkořice mletá
- 20gramůCukr skořicový
- 2lžíceMed včelí
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
49 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Náplň: Do misky vysypeme cukr, skořicí a pomleté ořechy, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, vše dobře promícháme a rozdělíme na tři části. V pánvičce rozpustíme máslo, kterým vymažeme plech.
- 2Sirup: Do kastrůlku dáme cukr, vodu, skořici, skořicový cukr, med, vymačkanou pomerančovou šťávu a na mírném ohni uvaříme hustější sirup.
- 3Plech vyložíme prvním plátem listového těsta, potřeme ho rozpuštěným máslem, na které položíme první část náplně, na ni listové těsto, potřeme ho máslem a tak pokračujeme do skončení náplně a každý plát listového těsta potíráme máslem. Poslední vrchní plát těsta potřeme máslem, pokapeme vodou, nařízneme na tři díly po délce. Připravený plech s baklavou dáme do předehřáté trouby, kde ji pečeme při 200stupňové teplotě 150 minut.
- 4Upečenou baklavu vytáhneme z trouby, přelijeme připraveným sirupem, necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 3. 2018
Řecká baklava
Dobrý den.
Chystám se upéct baklavu a moc se mi líbí Váš recept. Jenom bych chtěla upozornit na jednu chybu. Baklava se určitě nepeče 150 minut, ale jen 15. 🙂
S pozdravem Hanka