Řecký jogurtový koláč - Yaourtopita
65 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůOřechy vlašské
- 200gramůRozinky tmavé
- 150gramůOvesné vločky
- 1kusCitrony
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůJogurt bílý
- 180gramůCukr krupice
- 100gramůMed včelí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme nakrájené máslo, 100 g cukru a vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme vejce a ještě vyšleháme. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, vločky, dobře promícháme. Vmícháme mleté ořechy, jogurt, rozinky, zlehka zamícháme.
- 2Dortovou formu vymažeme olejem, vyložíme pečícím papírem, vlijeme připravené těsto, které v předehřáté troubě pečeme přibližně 45 minut.
- 3Poleva: Do kastrůlku vysypeme cukr, přidáme med s citrónovou šťávou a na mírném ohni vaříme tak dlouho, aby poleva dostala hustotu sirupu. Stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
- 4Upečený koláč vytáhneme z trouby, vidličkou popícháme povrch těsta a polijeme koláč připravenou polevou. Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.