Řecký jogurtový koláč - Yaourtopita

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
43 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme nakrájené máslo, 100 g cukru a vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme vejce a ještě vyšleháme. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, vločky, dobře promícháme. Vmícháme mleté ořechy, jogurt, rozinky, zlehka zamícháme.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme olejem, vyložíme pečícím papírem, vlijeme připravené těsto, které v předehřáté troubě pečeme přibližně 45 minut.
  • 3
    Poleva: Do kastrůlku vysypeme cukr, přidáme med s citrónovou šťávou a na mírném ohni vaříme tak dlouho, aby poleva dostala hustotu sirupu. Stáhneme z ohně a necháme mírně vychladnout.
  • 4
    Upečený koláč vytáhneme z trouby, vidličkou popícháme povrch těsta a polijeme koláč připravenou polevou. Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.