Řeřichová polévka s mrkví

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.