Řez kardinál
60 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusZtužovač šlehačky
- 4lžíceMarmeláda borůvková
- 2kusySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 170gramůCukr moučkový
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
998 mg
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.
- 2Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
- 3Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.
- 5Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.
- 6Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.
- 7Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.
- 8Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.
- 9Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.
- 10Krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.