Řez kardinál

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 10kusůVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 4lžíceMarmeláda borůvková
    • 2kusySmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusCukr vanilka
    • 170gramůCukr moučkový
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
39 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
998 mg
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.
  • 2
    Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.
  • 3
    Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.
  • 4
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.
  • 5
    Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.
  • 6
    Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.
  • 7
    Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.
  • 8
    Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.
  • 9
    Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.
  • 10
    Krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.