Řezy capuccino

55 min.

Ingredience

  • Kávový krém
    • 5kusůVejce slepičí
    • 45gramůKakao - prášek
    • 225gramůSýr krémový
    • 30gramůČokoláda hořká
    • 165gramůCukr moučkový
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 60 g cukru. Žloutky ušleháme s 60 g cukru do pěny, přidáme kakao a třeme, až se vše spojí. Vmícháme sníh a těsto nalijeme do vymazaného plechu o rozměru 33 x 23, dno formy vyložíme pergamenem.
  • 2
    Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Hotový korpus ihned vyklopíme na utěrku posypanou kakaem, sloupneme pergamen a necháme zcela vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme kávový máslový krém: kávu rozpustíme s vodou. Cukr vyšleháme se změklým máslem do pěny a postupně zašleháme kávu. Čtvrtinu krému dáme do sáčku s úzkým hvězdicovým nástavcem.
  • 4
    Náplň z krémového sýru: šlehačku ušleháme dotuha. Sýr smícháme se zbytkem cukru, přidáme nastrouhanou čokoládu a šlehačku. Necháme do použití v lednici.
  • 5
    Pilkovým nožem nakrájíme korpus napříč, na tři stejné díly. První díl dáme na plochý podnos a pomažeme ho polovinou sýrové náplně. Pokračujeme až skončíme posledním dílem korpusu. Po stranách a na povrchu pomažeme řezy máslovým krémem. Na horní plochu řezů nastříkáme rámeček a mřížkový vzor. Ihned podáváme nebo řezy uložíme do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.