Řezy den a noc
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme v míse s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozdělíme do dvou misek a jednu polovinu těsta obarvíme kakaem.
- 3Na plech vyložený pečicím papírem střídavě lžící nanášíme obě těsta. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 4Upečený, vychladlý moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Řezy den a noc
Moc dobré řezy, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji. Ze světlého a tmavého těsta jsem udělala na plechu šachovnici a opatrně a lehce uhladila. Moučník je jemný, lehký a moc dobrý. Dávám palec nahoru.🙂