Řezy opilý Izidor
45 min.
Ingredience
- 1.náplň
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKakao - prášek
- 170gramůCukr moučkový
- 2.náplň
- 60gramůOřechy vlašské
- 150mililitrůRum
- 170gramůCukr moučkový
- Poleva
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůOřechy vlašské
- 170gramůCukr moučkový
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme žloutky, cukr, mouku a mleté ořechy. Těsto rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Příprava 1. náplně: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a kakaem. Náplň rozetřeme na upečený, vychladlý korpus. Příprava 2. náplně: Mleté ořechy smícháme s cukrem a rumem na pastu, kterou naneseme na 1. náplň. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Polevou přelijeme moučník a necháme ztuhnout. Do podávání necháme v chladu, potom krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.