Řezy s broskvemi
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůKakao
- 200gramůCukr moučkový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1mililitrVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- Na krém
- 500gramůTvaroh měkký
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceRum
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na polevu
- 1litrVoda pitná
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 75gramůCukr krupice
- 1kusVitacit
- 750gramůKompot broskvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
94 g
Sacharidy
171 g
Vláknina
3 g
Cukr
107 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce s cukrem a kakaovým práškem. Přimícháme vlažnou vodu, olej a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto a vlijeme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme žloutky, rum a tvaroh. Umícháme hladký krém.
- 3Vychladlé upečené těsto potřeme tvarohovým krémem, poklademe půlkami okapaných kompotovaných broskví a přelijeme prochladlou polevou. Řezy necháme ztuhnout přes noc. Před podáváním krájíme řezy.
- 4Na polevu rozmícháme ve vodě pudink s cukrem, přidáme Vitacit s pomerančovou příchutí a za stálého míchání svaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.