Řezy s kakaem a máslovým krémem
35 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůKakao
- 50gramůOřechy vlašské
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na krém
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 20gramůKakao
- 125gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- Na sníh
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
63 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, kakao a strouhané ořechy. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme asi 12 minut. Těsto necháme vychladnout, rozřízneme na 4 stejně široké pruhy, spojíme je krémem a polijeme čokoládou, kterou jsme nechali rozpustit ve vodní lázni, a necháme ztuhnout.
- 2Krém připravíme svařením mléka s kakaem. Po vychladnutí vmícháme změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.