Řezy s malinami a se šlehačkou

45 min.

Ingredience

  • Omáčka
    • 5lžicVoda pitná
    • 300gramůCukr krupice
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 25gramůCukr moučkový
    • 300gramůMaliny
    • 450gramůListové těsto
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme na obdélník o velikosti 24 x 20 cm, nožem odkrojíme tenké proužky asi 5 mm na všech stranách obdélníku. To umožní maximální nafouknutí těsta. Nakrájíme na 6 stejných obdélníků. Přendáme na nevymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
  • 2
    Asi 30 minut před podáváním si připravíme karamelovou omáčku: do hrnce dáme cukr a vodu, na středním plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit bez míchání, až směs dostane karamelovou barvu. Pánev odstavíme a postupně vmícháme smetanu, zahříváme na středním plameni, až je omáčka hladká, udržujeme teplé.
  • 3
    Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru na pevnou šlehačku. Obdélníky z těsta rozkrojíme vodorovně a opatrně obě poloviny oddělíme. Spodní díl pokryjeme šlehačkou a ozdobíme malinami, opatrně zakryjeme vrchním dílem. Před podáváním nalijeme teplou omáčku na talíř a doprostřed umístíme řez. Ozdobíme malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.