Řezy s malinami a se šlehačkou
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 5lžicVoda pitná
- 300gramůCukr krupice
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůCukr moučkový
- 300gramůMaliny
- 450gramůListové těsto
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme na obdélník o velikosti 24 x 20 cm, nožem odkrojíme tenké proužky asi 5 mm na všech stranách obdélníku. To umožní maximální nafouknutí těsta. Nakrájíme na 6 stejných obdélníků. Přendáme na nevymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
- 2Asi 30 minut před podáváním si připravíme karamelovou omáčku: do hrnce dáme cukr a vodu, na středním plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit bez míchání, až směs dostane karamelovou barvu. Pánev odstavíme a postupně vmícháme smetanu, zahříváme na středním plameni, až je omáčka hladká, udržujeme teplé.
- 3Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru na pevnou šlehačku. Obdélníky z těsta rozkrojíme vodorovně a opatrně obě poloviny oddělíme. Spodní díl pokryjeme šlehačkou a ozdobíme malinami, opatrně zakryjeme vrchním dílem. Před podáváním nalijeme teplou omáčku na talíř a doprostřed umístíme řez. Ozdobíme malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.