Řezy s meruňkami a krémem
45 min.
Ingredience
- 60gramůMouka polohrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůDžem meruňkový
- 750gramůKompot meruňkový
- Na krém
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
3 g
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Šťávu z kompotových meruněk 500 ml a vodu smícháme s cukrem, pudinkovými prášky a s citronovou šťávou. Směs za stálého míchání svaříme do husta a necháme vychladnout. Občas krém promícháme.
- 3Vychladlé upečené těsto potřeme džemem, poklademe půlkami okapaných meruněk, přelijeme prochladlým krémem a necháme vychladit. Před podáváním krájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.