Řezy s tvarohovým krémem

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
    • 150gramůCukr moučkový
    • 1lžíceVoda pitná
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
  • Na krém
  • Na posypání
    • 120gramůČokoláda na vaření
  • Na vymazání
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
80 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse umícháme žloutky se lžící vlažné vody a cukrem do pěny. Vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a lehce zamícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme krém. Cukr utřeme s máslem do hladka, přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Našleháme hladký krém.
  • 3
    Upečené vychladlé těsto na plechu rozkrájíme na tři stejně široké pruhy, spojíme je krémem, kterým potřeme i povrch těsta. Posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.