Řezy s tvarohovým krémem
32 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na krém
- 250gramůTvaroh měkký
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 12kusůCukr vanilka
- 2lžíceCitronová šťáva
- Na posypání
- 120gramůČokoláda na vaření
- Na vymazání
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
80 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme žloutky se lžící vlažné vody a cukrem do pěny. Vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a lehce zamícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Cukr utřeme s máslem do hladka, přimícháme tvaroh, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Našleháme hladký krém.
- 3Upečené vychladlé těsto na plechu rozkrájíme na tři stejně široké pruhy, spojíme je krémem, kterým potřeme i povrch těsta. Posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.