Řezy s vlašskými ořechy
45 min.
Ingredience
- 80gramůHera
- 100mililitrůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMouka pšeničná hladká
- 1mililitrMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceVoda pitná
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100mililitrůOřechy vlašské
- Na plech
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme změklý tuk s cukrem a žloutky. Poté přimícháme zakysanou smetanu s vodou a polovinu obou druhů mouky s kypřícím práškem. Vymícháme dohladka, lehce vmícháme pevný sníh z bílků a zbylou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Celý povrch posypeme nasekanými ořechy (odměřujeme ořechy až po nasekání).
- 2Pečeme v troubě předehřáté na 250 °C a pečeme, až těsto vyběhne. Poté teplotu snížíme na 190 °C a dopečeme.
- 3Vychladlé řezy ozdobíme pramínkem čokoládové polevy. Necháme uležet do druhého dne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.