Řezy z ořechů
35 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 1lžíceKakao
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůOřechy vlašské
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
35Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
596 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme (na struhadle) na jemno. Kůru společně s dvěma třetinami cukru přidáme k máslu, utřeme do pěny. Rozklepneme si vejce a rozdělíme - zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k máslové směsi a utřeme. 50 gramů ořechů z celkového množství umeleme, zbytek necháme jako půlky na zdobení hotových řezů. K těstu přidáme umleté ořechy a kakao. Vmícháme do směsi, vyrobíme řidší těsto. Plech pokryjeme pečicím papírem, nalijeme na něj těsto. Předehřejeme troubu na 180 °C, plech vložíme do trouby a 10 minut pečeme.
- 2V misce smícháme žloutky se zbylou třetinou cukru a ušleháme ze směsi krém. Tím polijeme upečený koláč. Na krém klademe ořechy a poté vložíme ještě na 5 minut zapéct do trouby. Hotový koláč ještě teplý rozkrajujeme na jednotlivé řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.