Ricotta s pomerančovými plátky
21 min.
Ingredience
- 250gramůRicotta
- 4kusyPomeranče
- 250gramůCukr moučkový
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 60mililitrůVoda pitná
- 3lžičkyVoda z pomerančových květů
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaCukr skořicový
- 60gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
12 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.
- 2Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.
- 3Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.