Ricotta s pomerančovými plátky

21 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůRicotta
    • 4kusyPomeranče
    • 250gramůCukr moučkový
    • 60mililitrůPomerančová šťáva
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 3lžičkyVoda z pomerančových květů
    • 1kusSkořice celá
    • 1lžičkaCukr skořicový
    • 60gramůPistácie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
12 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.
  • 2
    Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.
  • 3
    Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.