Ricottová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 25gramůPistácie
- 25gramůOřechy vlašské
- 25gramůOřechy lískové pražené
- 1kusPomeranče
- 2lžíceZázvor kandovaný
- 2lžíceTřešně kandované
- 25gramůMeruňky sušené
- 25gramůHrozinky
- 500gramůRicotta
- 2lžíceBrandy
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1kusLimetka
- 125gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
47 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou.
- 2Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme.
- 3Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký.
- 4Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit.
- 5Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.