Rillettes kančí s pepřem
210 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 250gramůSlanina vepřová
- 5lžicPepř růžový celý
- 2kusyBobkový list
- 3litryVoda pitná
- 3lžíceGin
- 1250gramůKančí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Osolené maso s polovinou pepře vložíme do připraveného hrnce, přidáme nasekanou cibuli, bobkový list, nakrájenou slaninu a vše zalijeme vodou. Vaříme 2 - 3 hodiny, dokud maso nezměkne.
- 2Poté maso vyjmeme, vykostíme a rozdělíme na menší kousky.
- 3Vývar nadále vaříme až do doby, než bude jeho objem přibližně poloviční. Následně vmícháme k masu trochu ginu a lžíci pepře.
- 4Hmotou nalijeme do připravené formy, aby vývar byl rovnoměrně rozložen.
- 5Na závěr vložíme do chladničky a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.