Řízky z květů černého bezu

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
    • 1lžíceMed včelí
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceTuk
    • 8kusůBezinkový květ
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
73 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květy černého bezu omyjeme pod studenou tekoucí vodou.
  • 2
    Do talíře nalijeme mléko, přidáme žloutky, olej a med. Za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud nevznikne hladké těstíčko. Vsypeme kypřicí prášek a špetku soli. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Květy vezmeme za stonky a namáčíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené.
  • 4
    Obalené květy rozložíme na tukem vymyzaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.