Řízky z květů černého bezu
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTuk
- 8kusůBezinkový květ
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
73 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květy černého bezu omyjeme pod studenou tekoucí vodou.
- 2Do talíře nalijeme mléko, přidáme žloutky, olej a med. Za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud nevznikne hladké těstíčko. Vsypeme kypřicí prášek a špetku soli. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Květy vezmeme za stonky a namáčíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené.
- 4Obalené květy rozložíme na tukem vymyzaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.